Meer impact

Voor managers

Een manager kan verschillende methodieken overwegen om een succesvolle uitrol van de strategie te realiseren. Een aanpak die steeds populairder wordt, is OGSM (Objective, Goals, Strategies en Measures). OGSM stelt u in staat om een helder plan op één pagina te formuleren waardoor het voor alle medewerkers duidelijk is wat de ambitie is en hoe die bereikt wordt. Bovendien geeft het een gestructureerde aanpak om maandelijks de voortgang van het plan te bespreken. Door van tevoren duidelijkheid te scheppen over de richting en frequent het gesprek te voeren over de voortgang, kun je als manager je tijd efficiënt besteden op de gebieden waar het werkelijk impact heeft.

Samen werken en samen besluiten met OGSM

Bent u een manager die op zoek is naar een gestructureerde aanpak om uw organisatiedoelen te bereiken? Dan bent u bij OGSM Leaders aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van managers bij het implementeren van de OGSM-methodologie, en we rusten niet voordat u het zelf volledig onder de knie heeft. In de praktijk zien we de concrete voordelen die OGSM biedt:

Wie we zijn

Helderheid en structuur

OGSM biedt een helder en gestructureerd kader voor het definiëren en communiceren van de ambitie, doelen en strategische keuzes binnen de organisatie. Of het nou gaat om de meerjarenstrategie van de organisatie of het jaarplan van een afdeling. Het kan moeilijk zijn om een gemeenschappelijk begrip van het plan te creëren. OGSM vereist dat elk onderdeel van het plan concreet wordt gemaakt, inclusief een eigenaar. Tegelijkertijd moet het plan op één pagina passen. Medewerkers hoeven dus niet tientallen pagina’s door te lezen waardoor belangrijke zaken vaak vergeten worden. Door vooraf helderheid te bieden, vergroot je dus de kans op succes in de uitvoering. 

Draagvlak en kans op succes vergroten

OGSM maakt een wisselwerking tussen top-down en bottom-up strategie-creatie en implementatie mogelijk. Managers kunnen input van werknemers op alle niveaus integreren bij het vaststellen van het plan. Dit bevordert niet alleen een gevoel van betrokkenheid,  maar brengt ook waardevolle inzichten aan het licht die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien. Bovendien helpt het meenemen van medewerkers om realistische plannen te creëren. Door de overlegcyclus ook bij teams te implementeren worden hun inzicht daarnaast ook meegenomen tijdens de implementatie. 

Onze OGSM Leaders creëren impact voor jou

Dwingt te kiezen

Focus is cruciaal voor succes. OGSM dwingt managers om strategische keuzes te maken die direct bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Je bepaalt wat je wel doet en wat je niét doet. Met duidelijke prioriteiten kan je optimaal gebruik maken van je schaarse middelen en vergroot je de efficiëntie en kans op succes.

Wendbaarheid

We leven in een dynamische wereld. Zodra het plan opgesteld is, kan (een deel) alweer achterhaald zijn door externe of interne factoren. Denk bijvoorbeeld aan de coronapandemie. De overlegcyclus van OGSM faciliteert het regelmatig evalueren en waar nodig bijstellen van het plan. OGSM stimuleert managers dus om wendbaar te zijn. Zo wordt je niet de volgende Nokia. 

Ready-min
Go header

Impact maken

OGSM wordt vaak gekozen omdat het structuur, draagvlak, focus en wendbaarheid biedt. Die combinatie zorgt voor succesvolle implementatie van de strategie. Met onze kennis en ervaring zorgen we dat jij ook écht impact maakt; gegarandeerd.